måndag, november 10, 2008

Ni vet ingen som ska till Strängnäs eller så...

I dag var Sämlan i Buder med husse och hade sönder sin väst. Hängde i två dela på henne. Hon visar nu att hon snart är ett år (elva månader i går) genom att skita i det mesta som man säger till om. Hör inte och ser inte. Så nu gäller det att vara bestämd. Husse har lite svårt för det, dom kör en mera lite kompis stil. Men det funkar det också. I alla fall passade jag på att sy en ny väst till henne när symaskinen ändå var framme. Vilken kan beskådas på bilden ovanför, inte symaskinen utan västen. Fasen vad jag kan!
I dag på jobbet har jag gjort kortbeställningar efter arkivens dag. Bara det att när jag gjort en hel hoper så skulle dom varit på CD. Så nu är det bara att börja om. Fasen att jag inte sparade dom.
Om tre veckor är det julmarknad och därför måste det bakas igen. Tycker inte alls det var längesen jag stod där med mina långpannabitar. Nästa år behöver jag inte baka. Skönt, men ändå lite tomt. Kanske, vad vet jag.
Nehej, nu ska jag gå och sussa. Skulle smörjt mig men det får vänta till i morgon.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, du ska! Å, jag har varit.

Anonym sa...

På lördag åker vi!!!!!
Kram Vena

Anonym sa...

Snygg väst!!
Dom är så bra reflexvästarna.
Alla mina 3 odågor har varsin + varsin pannlampa runt halsen då vi är ute på promenad.
Vi syns i Mörkret....
Kramen
muZen

Anonym sa...

Har länkat till dig. Hoppas det är ok.

Anonym sa...

SKORPOR m CITRON & KARDEMUMMA

100 g sötmandel
2 ägg
2 dl socker
1 msk honung
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1,5 tsk kardemumma
finrivet skal av 1 citron


1. Sätt ugnen på 175 grader.
Skålla, skala & grovhacka mandeln. Eller bara grovhacka det gör jag.

2. Vispa ägg, socker & honung vitt & poröst.

3. Sikta ner de torra ingredienserna. Tillsätt citronskalet & mandeln, rör smeten slät.

4. Klicka ut smeten i två plåtlånga strängar på bakpappersklädd plåt.

5. Grädda i mitten av ugnen 18-20 min. Skär upp längderna i smala snittar medan de är varma.

6. Lägg skorporna med snittytan upp. Rosta i mitten av ugnen i ca 8 min.
Stäng av värmen & låt gärna skorporna eftertorkas med ugnsluckan på glänt.

Anonym sa...

Hemmagjord apelsin saft (konsentrerad)

3 st apelsiner
4 dl socker
1/2 msk citronsyra
2 1/2 dl vatten

Ta fram:
2 bunkar (av stål)
1 träslev
1 vågtandad kniv
1 sil
1 kastrull
1 skärbräda
1 apelsinpress
1 potatisskalare
1 flaska
1 tratt

Gör så här:
Tvätta apelsinerna i varmt vatten.
Ta potatisskalaren och skala av det oranga på apelsinen.
Lägg skalen i ena bunken,häll i sockret,rör om ordentligt så att saften och smaken kommer ut.
Tillsätt citronsyran och rör om.
Koka upp vattnet i kastrullen och häll i det i bunken med apelsinskalen.
Skär apelsinerna på mitten och pressa dom sedan i apelsinpressen.
Häll i det i den andra bunken,om det kommer apelsinkött så gör det inget det är bara gott.
Vänta ett tag.
Häll sedan över apelsinsaften i skålen med skalen,rör om.
Ta sen den tomma bunken med sil ovanpå.
Häll i saften igenom silen, i bunken har du nu saften som du ska hälla i flaskan,ta tratten till hjälp.
(glöm inte att tvätta ur flaskan noga med hett vatten innan användning).
SÅÅÅÅÅ GOD!! & enkel att göra..