lördag, juni 02, 2007

Får se om det blir ett kort till.

I dag vräker solen ner. Skönt, för hela veckan har det varit regnet. Olle har just kommit och åkt...ner till byn för att köpa virke till taket på Barrfriden som ska lagas. Han skulle köpa en säck med jord också. Den från början lilla, lilla solrosen håller på att växa mig ur huset. Nja så farligt är det väl inte men det kommer en blomma till så jag tror att dom villa ha lite större kruka och lite mer jord. Så det ska dom få. Jag är en snäll solrosskötare jag.

Dimma har äntligen behagat spatsera ut efter mycket om och men men nu går hon i hagen och luktar som en italiensk krog. Vitlök i solrosolja!!! Fast hon verkar tycka att det luktar gott. I alla fall är det effektivt mot småkryp.


I går började min sommarklippa, Jeanette, att jobba. Känns jättekul att komma igång. Vi var och handlade allt vi behöver för en tid framåt. Jäst, mjöl, margarin ägg, ost, köttbullar, skinka, leverpastej, bröd och mycket, mycket mer. Funderar på att baka lite Ambrosia i långpanna. Hittade ett bra resepept på det. Ja vi får väl se vad det blir av den. Men prova måste man ju. Tänkte också se om jag ska baka lite rågsikts kakor. Hmm,ja jag vet inte. Hönökakan går ju bra och det blir ju rejäla mackor.

Det om det. Har just tagit ut en rabarberpaj ur ugnen. En smul. Nu är det bara vaniljsåsen som väntar. Sen blir det nog lax och kycklingfilé till middag. Petter kommer också upp snart.

Solen och solstolarna väntar, plus en bra bok. "Svinalängorna" av Susanna Alakoski. Skitbra! Och efter den väntar Stieg Larsson och "Luftslottet som sprängdes". Meeen jag håller på den lite. Han skrev ju så himla bra så jag vill inte att den ska ta slut. Men det gör ju det, tyvärr.

Så, ajöken för nu!

1 kommentar:

Stjärt sa...

Du är så smart! Jag ser inte heller ut genom mina fönster... ;)