söndag, november 08, 2009

Titta vilken skatt...
Dagen har, i ett pissväder, tillbringats inne läsandes gamla Husmodern. Vilka annonser och vilka underbara recept. Högar av tidningen från 1941-46. Helt underbara att bläddra i. Och vi snackar kristider. Jösses vad dom kunde vända och vrida på allt under kriget. Gamla herrkostymer blev vinterjackor till barnen och man kunde baka det mesta utan ägg och smör. Ja jäklar hur dom hade det.
Mats och Sälma har ägnat sig åt "Gömma frolic leken". Han sätter den lilla hunden i köket och där sitter hon snällt och väntar, hur länge som helst, när han gömmer godiset i badrummet, toan, lilla tv rummet och kontoret. Sen ropar han...Nu får du komma! Och då kommer hon rusande i 120 knutar och letar. Det går ganska snabbt, så han får göra det några gånger för att hon ska bli nöjd. Nu ligger hon och sover.
Ja det var dagen i dag i ett gråslaskigt Månsta.

2 kommentarer:

Malin sa...

Det var en tokig lek..haha! Synd att du inte orkade vända på korten för man får vrida så på huvudet. Och är man som mig så gör man inte det utan struntar hellre i att läsa, men kolla på bilderna är väl rätt okej :) Fina är dom iallafall :)

Kanelbullen sa...

Malin: Done!