torsdag, april 12, 2007

Brödbaksbilder.

Här ska bakas.

Här ska gräddas.

Det blev hårt tunnbröd.

Och mjukt.

Och kavelgris.



Nu ska jag mocka.

Ajöken för nu!

8 kommentarer:

Anonym sa...

kavlegrisen såg fin ut, vad är hemligheten och vad innebär det att vara en kavlegris?

Anonym sa...

vad det såg gott ut..

Anonym sa...

kavelgris låter som det som blev över. vilket kul namn.

Kanelbullen sa...

anna: Jag tror inte det finns nån hemlighet. Skulle va det att den är godare än tunnbrödet och blir uppäten först.

anonym: Den är jättegod och det är nog inget som blev över, för den innhåller både kokt potatis och en massa kryddor. Den var och är liksom lite mer påkostad och det är nog mer jobb med den.

Malin sa...

Kavelgris är fan bland det godaste som finns :)

Anonym sa...

"KAVEL-ÅS(1). (i folkligt spr. i vissa trakter) bakredskap bestående av en långskaftad "kavle" av trä på vilken den ogräddade kakan vid bak­ning av tunnbröd rullas upp o. bäres till ugnen för att där avrullas o. gräddas. KEYLAND All­mogekost 1: 74 (1919; fr. Dalarna)"
Slut citat.
Det heter väl kavelgris för att brödet är tjockare än tunnbröd.
Jämför "tjock som en gris"!

Anonym sa...

jag vill ååååååsså ha nån i min närhet som kan det dära med grisen. det är SÅ gott!!! mina tider som norrbo (både sörsjön å lit/östersund) har satt sina spår

Kanelbullen sa...

punaniii du får väl ta och komma hit och käka då da! Visst är det skitgott. Men det ska vara mycket smör på och så ska man vika ordentligt.