fredag, mars 30, 2007

Stäng inte!

När Nisse var liten hade jag dagbarn. Det var väl runt påsk kan jag tro när det uppstod en
fråga. Var kommer påskäggen ifrån som vi får på morgonen på påskafton. Jag kommer inte ihåg om det var jag eller Malin som sa att "Jo, dom kommer påskharen med" Och var kommer han ifrån då? "Jo han kommer upp genom toastolen. Så det är jätteviktigt att inte stänga toalettlocket på kvällen innan påskafton" Ja, herregud. Sen gick alla barn hem och sa att vi får absolut inte stänga toan för då kan inte påskharen komma upp ut toahålet.
Vilken dagmamma jag var. Men roligt hade vi. Vet inte om föräldrarna tyckte det var lika roligt. Men det brydde jag mig inte om. Det här var när vi bodde i Orsa, men Nisse tog nog med sig historien hit. Undrar om inte Larsson också fick ha locket öppet.
Det var det om våra påsktraditioner.

Ajöken för nu.

5 kommentarer:

Christina W sa...

HOppla....jag lovar att jag inte ska stänga toaletten på hela veckan och inte toalocket och kanske ska jag låta fönstret vara öppet också???
Härlig historia

Kanelbullen sa...

christina w: Nej det räcker med toalocket. Ha det!

Malin sa...

Det var visst jag säger Nisse haha! Ja, mamma, det är våran påsk det...vi har ingen annan faktiskt...gu va vi är opåskiga..haha!

Puss

Matilda Matsdotter sa...

Det var Malin som sa det. Och jag kommer ihåg att Björn och jag var grymt noga med locket, medan Johan var lite mer tveksam. Iaf ville han verka vara det.

Svärdottern sa...

Är det därför Petter ALDRIG fäller ner locket, han väntar på påskharen :-)Kanske är bäst att du berättar för din son att du bara lurades....