onsdag, juli 11, 2007

Vi vill hellre vara här!

Haha, läste i Millas blogg om musbesök. För några år sen hade vi jättemycket möss inne, under diskbänken och lite överallt. Har säkert skrivit om det här förut men jag är så gammal och gaggig så det kommer jag inte ihåg. Iallafall skaffade vi en fälla där vi fångade mössen levande. Så snälla är vi. Vi fångade och vi släppte ut, vi fångade och släppte ut. I bland var dom två åt gången. Jättesöta! Matsdottern sa att det är säkert samma som kommer in som vi släppt ut. Så hon målade två med nagellack...lite på magarna bara. Dom stod ju upp mot gallret och så "feed me". Ja, lacket var inte testat på djur, men nu blev det ju det i allafall. Hmmm. Vi åkte iväg med bilen en bit bort och släppte ut dom. Spåänd väntan till nästa morgon..och där satt dom! Med nagellack på magen. Alltså trivdes dom hos oss.

Ja det var det om små söta möss. Nu ska jag åka iväg och jobba kväll.

Ha det bra och ajöken för nu!

9 kommentarer:

annapanna sa...

haha. bra historia. och ni är för söta. här i malmö finns det inga rar möss utan bara massa äckliga råttor. i källaren. ugha. puss och kram till er. och söta moster, hoppas du mår bättre nu.

Kanelbullen sa...

annapanna: Hej mitt hjärta. Råttor är äckelpäckel.

Pussar och kramar!

Malin sa...

Möss är gulligt :)

Stjärt sa...

Jag vet! Vi är ganska lika. Mer hår på mig bara. =)

milla sa...

hahahaha det var roligt. otacksamt av dem förståss ;)

Stjärt sa...

Klart du får sova över! vi kan ha så skoj! =)

Anonym sa...

hua... mina föräldrar bor i hus (eh. barndomshemmet) och en sommar var det helt hopplöst med möss. De höll sig i källarn, till en morron då jag sitter o äter frulle och ser i ögonvrån att nåt rör sig vid kylen. en jättesöt men ack skräckinjagande liten mus. jag skrek och stackarn pressa in sig mellan spjälen under kylskåpet igen. iiiiih! så platta de kan göra sig, de små rackarna!

Backastugan sa...

Hej kanelbullen.
Sökte på "möss inne" o hamnade på din blogg. Mitt problem är att katten kom in med en levande mus som hon råkade "tappa". Den försvann bakom kökspannan o vidare under köksskåpen. Det jag undrar är om den hittar ut/ligger död o luktar/den andra katten tar den i natt? Trevlig sida du har. Kram Åsa

Kanelbullen sa...

backastugan: Hej,den lilla musen har nog redan sprungit ut till sina andra kompisar i skogen.
Tack för titten förresten.
Ha det!